Футболни Прогнози 

Бенфика ще вдигне Суперкупата на Португалия

Суперкупа на Португалия 

04.08.2019, 22:45 ч. Бенфика – Спортигн Лисабон

В неделя вечер на „Ещадио Алгавре“ във Фаро ще се проведе финала за Суперкупата на Португалия, като с този двубой се поставя началото на футболния сезон в страната. Бенфика влиза като лек фаворит в двубоя, като се очаква Спортинг да даде сериозен отпор на „орлите“.

Бенфика участва на финала на Суперкупата четири пъти през последните пет години и спечели титлата три пъти от тези сблъсъци. Междувременно Спортинг грабна титлата само веднъж в единственото си появяване на финала за същия период. Способни ли са „драконите“ отново да спечелят Суперкупата срещу градския съперник?

Последният път, когато двата тима се срещнаха във финал на Суперкупата, Спортинг излезе победител с един гол повече. „Червените“ обаче спечелиха две от трите си срещи тази година с „лъвовете“. И двата отбора запазиха суха мрежа в изминалите си пет мача, така че играта в защита ще бъде доста важна за предстоящия мач.

Можем да очакваме много драматизъм в този финал. Бенфика ще започне новия живот без младата звезда Жоао Феликс, който бе продаден в Атлетико Мадрид. Тимът обаче има достатъчо класни футболисти. Харис Сеферович, Пици, Таарабт и т.н. Според нас Бенфика ще бъде победител в тази среща като е възможно да стигне до успеха с късен гол.

Прогноза: Бенфика да спечели @2.15

Последни публикации

Leave a Comment